Анонс на 4-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Еспаньол – Райо Валекано
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 20:15

Новакът Еспаньол стигна до първа точка за настоящия сезон. Тя дойде в междинния кръг и беше донякъде неочаквана, тъй като в него "папагалчетата“ направиха 0:0 на гости на Атлетико Мадрид. Въпреки ремито, засега каталунците са под чертата.

Райо Валекано инкасира първа загуба за кампанията, след като през седмицата "пчелите“ допуснаха обрат у дома за крайното 1:2 от Барселона. Столичани са с 4 точки и към момента са 9-ти.

Прогноза: Еспаньол – Райо Валекано 1:2


ВаленсияВиляреал
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 22:30

След първите три кръга на сезона Валенсия е единственият отбор, който все още няма спечелена точка. През седмицата "прилепите“ отстъпиха и в трети си мач, падайки с 0:1 на гости на Атлетик Билбао. "Лос че“ са 20-ти към момента.

В истински трилър, преминал през няколко обрата, Виляреал срази с 4:3 у дома Селта. "Жълтата подводница“ стигна драматично до успеха след гол дълбоко в добавеното време на срещата. Така играчите на Марсеилно Гарсия Торал имат 7 точки и засега са 2-ри в подреждането.

Прогноза: ВаленсияВиляреал 1:2


Леганес – Майорка
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 22:30

Новакът Леганес продължава да няма загуба до момента. В междинния кръг "лос пепинерос“ направиха 0:0 на гости на друг от новаците – Виляреал. Леганес има 5 пункта и е 5-ти в таблицата.

Майорка пък няма успех до момента. През седмицата тимът от Балеарските острови завърши 0:0 у дома със Севиля. "Пиратите“ са с 2 точки са 16-ти в подреждането.

Прогноза: Леганес – Майорка 0:1


Алавес – Лас Палмас
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 18:00

Алавес записа първа победа за сезона, след като през седмицата "синьо-белите“ спечелиха баския сблъсък на гости на амбициозния Реал Сосиедад с 2:1 и то след обрат. Северняците имат 4 точки и са 8-ми в колоната.

Лас Палмас изигра двуполюсен последен сезон, в който клубът от Канарските острови започна много силно и до средата на кампанията дори имаше реални шансове да атакува местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Впоследствие обаче "лос амарийос“ изпаднаха в криза, която дори постави под съмнение участието им в елитната дивизия. В крайна сметка Лас Палмас се спаси и завърши 16-ти в класирането. Островитяните започнаха колебливо и настоящата кампания, като ще трябва да подобрят изявите си, ако искат да не се стига до напрежение, както преди година.

Прогноза: Алавес – Лас Палмас 1:0

Осасуна – Селта Виго
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 18:00

Осасуна отново завърши в т.нар. "златна среда“ в Примера, като този път северняците финишираха 11-ти. Голямата промяна в редиците на клуба от Памплона е напускането на дългогодишния наставник Хагоба Арасате, който пое към Балеарските острови, за да води местния тим на Майорка. Новият треньор на Осасуна е Висенте Морено, който ще трябва да се доказва след фиаското, което претърпя през последната кампания, когато беше начело на Алмерия, като засега началото е обещаващо.

След като започна сезона с две победи, Селта допусна драматично поражение в междинния кръг. Галисийци паднаха с 3:4 на гости на Виляреал, като могат да съжаляват, тъй като на два пъти повеждаха в резултата, след това изравниха, но допуснаха гол дълбоко в добавеното време. "Небесносините“ са 3-ти и имат 6 точки.

Прогноза: Осасуна – Селта Виго 1:3


Севиля – Жирона
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 20:00

Севиля продължава да няма победа след първите три кръга на сезона. В момента "рохибланкос“ са с 2 точки и са 15-ти. В междинния кръг южняците направиха 0:0 на гости на Майорка.

Жирона беше абсолютната сензация на сезон 2023/24 в Примера. Отборът от едноименния каталунски град завърши на 3-то място в крайното класиране и си гарантира историческо участие в груповата фаза на Шампионската лига. Мнозина очакват да има спад в изявите на водения от Мичел клуб, който едва ли ще може да смогне на интензивното темпо между Примера и Шампионската лига.

Прогноза: Севиля – Жирона 1:1


Хетафе – Реал Сосиедад
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 20:15

Хетафе този път не се наложи да трепери до последно за елитния си статут и през последния сезон клубът от покрайнините на Мадрид завърши на 12-та позиция в крайното класиране. Хетафе се стабилизира под ръководството на Хосе Бордалас, който залага предимно на здрава игра в защита. В момента столичани са 14-ти и имат 2 точки, тъй като стартираха сезона с две ремита, а през седмицата почиваха, тъй като двубоят им с Бетис беше отложен.

Реал Сосиедад се утвърди сред водещите отбори в испанския елит. През последната кампания обаче баските позагубиха малко от инерцията, но въпреки това успяха да се класират за участие в европейските клубни турнири. В първия кръг баските отстъпиха изненадващо с 1:2 у дома от Райо Валекано, но след това се наложиха с 1:0 на гости на новака Еспаньол. През седмицата хората на Иманол Алгуасил допуснаха второ поражение, отново у дома, и то след обрат от регионалния съперник Алавес. "Синьо-белите“ са с 3 точки са 12-ти.

Прогноза: Хетафе – Реал Сосиедад 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
34