Симеоне говори за смяната на Алварес


Н. Гавазов

Старши- треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори за новака в мадридския тим Хулиан Алварес след изтегления мач от 3-ия кръг на испанската Примера лига с Еспаньол (0:0). Припомняме, че аржентинецът бе в титулярния състав на срещата, но на почивката бе заменен от Антоан Гризман

"Смяната на Хулиан Алварес на полувремето? За него всичко започна твърде бързо, той просто се присъедини към отбора и нямаше време да влезе във форма и да играе правилно. Виждам го като добър футболист, с много ентусиазъм и емоции и познавам силните му страни“, цитира La Nacion думите на Симеоне.

По-рано бе съобщено, че трансферът на 24-годишния нападател от Манчестър Сити е струвал на мадридския тим 75 милиона евро + 20 милиона евро. Аржентинецът подписа договор до юли 2030 година.

През миналия сезон 24-годишният нападател взе участие в 54 мача на Манчестър Сити във всички турнири, в които отбеляза 19 гола и 13 асистенции. Според информация на портала Transfermarkt пазарната стойност на футболиста е 90 милиона евро.

Този сезон нападателят изигра три мача за тима на Симеоне (138 минути) и не бе ефективен.

47