Флик: Постигнахме заслужена победа


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Барселона Ханзи Флик коментира победата на отбора срещу Райо Валекано с 2:1 в срещата от 3-ия кръг на испанската Ла Лига.

“Първото полувреме на мача не вървеше толкова добре, колкото искахме. Не пресирахме достатъчно и не бяхме много добри по отношение играта ни с топката. През второто полувреме подобрихме играта си и изглеждахме много по-добре. Смятам, че постигнахме заслужена и честна победа. Защитавахме се добре, но не перфектно. Райо са много добър отбор и имат много бързи играчи", каза Флик.

Специалистът говори и за състоянието на Марк Бернал, който напусна терена принудително.

“Марк Бернал е контузен. Не изглежда много добре. Искам да го насърча, защото изглеждаше страхотно и не заслужаваше да бъде наранен така", каза още Флик.

Германският специалист говори и за представянето на Дани Олмо, който изигра първия си мач за клуба и още в него успя да се разпише.

“Бяхме добри в началото на второто полувреме. Основната причина за това е навлезлият на терена Дани Олмо. Той борави много добре с топката и пресира без топка. Той направи разликата през втората част на мача", коментира Флик.

43