Моуриньо би отбой за Суперкупата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Муриньо предпочете да не преувеличава значението на срещите за Суперкупата на Испания с Барселона. Както е известно, тази вечер от 23:00 часа българско време двата отбора ще излязат на „Сантяго Бернабеу" в първи финален мач за трофея, а реваншът е четири дни по-късно на „Ноу Камп". Това ще бъде пети подобен двубой между двата тима на подобно ниво, като в предишните четири сблъсъка през годините, победител бе Кралският клуб.

„Суперкупата няма да има нищо общо с това, което ще се случи по време на сезона. Разбира се, той е по-важен от приятелските срещи, които играхме през сезона, но отстъпва значително по значимост на Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига. Това е най-важният турнир през лятото и с най-малко значение през сезона, но съвсем не означава, че ние не желаем да победим", цитира Marca думите на Моуриньо.

В същото време, небивал интерес предизвика вчерашната тренировка на „белите", която бе посетена от 57 000 привърженици на отбора. Полицията явно не беше подготвена за събиране на толкова много хора и се наложи спешно да бъдат повикани допълнителни полицейски части, които да въдворят ред по улиците, водещи към „Бернабеу". Наложи се дори играчите да тичат с помощта на правоохранителните органи, за да се придвижат от автобуса до спортното съоръжение.

В 45-минутните занимания, не взеха участие Гранеро, Алтънтоп и Шахин.

 

76