Барса ще прегази Атлетик


Н. Гавазов

Барселона – Атлетик

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 24.08.2024 г.

Час: 20:00

Съдия: Хил Мансано

Барселона ще се стреми да постигне поредни победи в началото на новата кампания в Ла Лига, когато посрещне Атлетик Билбао в събота вечер.

Отборът на Ханси Флик записа победа с 2-1 над Валенсия в първия си мач от новия сезон, докато Атлетик откри своята кампания с равенство 1-1 срещу Хетафе.

Барселона изостана в 44-ата минута с Валенсия миналия уикенд, като Уго Дуро изведе Лос Че, но Роберт Левандовски отбеляза от двете страни на паузата, за да обърне мача, с който Флик започна управлението си като старши треньор и спечели трите точки.

Каталунците имат натоварен край на август, като се изправят срещу Атлетик, Райо Валекано и Реал Валядолид в бърза последователност, и няма да е изненада да ги видим да се опитат да спечелят максимален брой точки, насочвайки се към международната пауза през септември.

Все още очевидно е невероятно рано в сезона, но фактът, че Реал Мадрид се препъна в първия уикенд, бе голям положителен ефект за отбора на Барселона, който очаква да се бие с Лос Бланкос за титлата този сезон.

Барселона направи само два трансфера това лято, като Пау Виктор и Дани Олмо пристигнаха в клуба, но каталунският отбор беше разочарован в преследването си на Нико Уилямс .

На един етап изглеждаше, че клубът на Флик е на ръба да подпише с Нико Уилямс от Атлетик, но звездата, спечелила Евро 2024, сега изглежда ще остане в "Сан Мамес" и би било голяма история, ако в крайна сметка вдъхнови Лъвовете за победа на "Луис Компанис" в събота.

Атлетик бе далеч от най-доброто си срещу Хетафе в началото на кампанията си. Ойхан Сансет изведе баските в 27-ата минута на сблъсъка, но те пропуснаха точно след час, за да направят равенство 1-1 на Сан Мамес.

"Червено-белите", които завършиха пети в Ла Лига миналия сезон, сега ще се отправят към Барселона и това са типът мачове, в които трябва да постигнат резултати, ако отборът иска да се бори за челната четворка този сезон.

Атлетик, както споменахме, успя да задържи звездата Нико Уилямс - засега - но имаше редица напускания, включително Дани Гарсия и Икер Муниаин .

Алваро Джало и Андони Горосабел бяха двамата им нови играчи, като се очаква да последват още преди края на трансферния прозорец и ще бъде интересно да видим какво може да постигне отборът през този сезон.

Отборът на Ернесто Валверде завърши наравно 0-0 с Барселона, когато двата отбора се сблъскаха за последен път през март, но "лъвовете" са без победа като гости на каталунците  в Ла Лига от ноември 2001 г.

Барселона остава без услугите на четирима играчи поради контузия, като Ансу Фати , Роналд Араухо , Френки де Йонг и Гави не са на разположение за избор, докато Андреас Кристенсен е под съмнение поради проблем с фитнеса.

Има надежда, че Олмо ще бъде регистриран навреме, за да направи своя дебют в Барселона този уикенд, но може да излезе от резервната скамейка, като Педри вероятно ще бъде титуляр под номер 10.

Трима 17-годишни започнаха за Барселона срещу Валенсия, с Пау Кубарси , Марк Бернал и Ламин Ямал в първите 11, и това отново трябва да бъде случаят срещу Атлетик.

Илкай Гюндоган напусна клуба, за да се върне в Манчестър Сити, но Фермин Лопес отново е на разположение след успехите си за Испания на Евро 2024 и Олимпиадата през лятото.

Що се отнася до Атлетик, Нико Уилямс се появи от резервната скамейка срещу Хетафе последния път, но звездата на Испания трябва да се завърне в титулярния състав в събота вечер, потенциално заемайки мястото на Алекс Беренгуер.

Джало, Иниго Руис де Галарета, Нико Серано, Оскар де Маркос, Хулен Агирезабала и Унай Симон в момента са извън състава на "лъвовете", докато Айтор Паредес е под съмнение поради мускулния проблем, който го принуди да напусне срещу Хетафе.

Мексиканският вратар Алекс Падила , на 20, е на линия за още един титуляр между гредите, докато пристигналият през лятото Горосабел е настроен да продължи като десен бек този уикенд.

Атлетик е напълно в състояние да отрови живота на Барселона, но заради някои отсъстващи играчи ние сме убедени, че това няма да е уикендът на баските.

Прогноза: Барселона – Атлетик 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Атлетик (Ернесто Еалверде)
 
Падила
   
Горосабел
Йерай
Вивиан
Юри
Правос
Весга
И.Уилямс
Сансет
Н.Уилямс
Гурусета
Левандовски
Рафиня
Педри
Ямал
Касадо
Бернал
Балде
И. Мартинес
Кубарси
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Ханзи Флик)

Прогноза: Барселона - Атлетик 2:0

45