Реал Мадрид получи тежък удар


Н. Гавазов

От Реал Мадрид потвърдиха, че Джуд Белингам е получил контузия по време на тренировката в петък и сега се очаква полузащитникът да отсъства през следващия месец.

Говорейки по време на пресконференцията си преди неделния мач от Ла Лига с Реал Валядолид, старши -треньорът на Лос Бланкос Карло Анчелоти разкри, че Белингам е под съмнение за следващия мач на отбора, тъй като е претърпял "удар“ по време на сутрешната тренировка.

Реал Мадрид публикува изявление, потвърждаващо проблем с десния крак на полузащитника и се смята, че той ще бъде извън терена до края на септември поради естеството на повредата.

"След тестове, извършени днес на нашия играч Джуд Белингам от медицинските служби на Реал Мадрид, той е диагностициран с нараняване на плантарния тънък мускул на десния му крак. Очаква се промяна“, гласи изявление на клуба.

Лос Бланкос не са предоставили времева рамка по отношение на възстановяването, но журналистът Марио Кортегана съобщи, че е малко вероятно той да бъде на разположение през месеца.

Белингам може да пропусне следващите шест мача на Реал Мадрид в лигата, потенциално да се завърне в игра в края на септември срещу Атлетико Мадрид.

20-годишният футболист бе звездата на столичния тим през миналия сезон, след като пристигна от Борусия Дортмунд, като отбеляза 23 гола и регистрира 13 асистенции в 42 мача.

Белингам обаче ще играе в по-дълбока област този сезон поради пристигането на Килиан Мбапе.

Английският национал направи асистенцията за гола на Мбапе в Суперкупата на УЕФА на 14 август, но не можа да помогне на отбора си да победи Майорка в Ла Лига миналия уикенд, като точките бяха разделени при равенство 1-1.

Едуардо Камавинга и Давид Алаба също все още отсъстват за Реал Мадрид, като последният продължава да се възстановява от сериозен проблем с коляното, а първият ще отсъства до след септемврийската международна пауза.

Лука Модрич естествено ще бъде фаворитът да замени Белингам в стартовия състав, като хърватинът потенциално ще влезе в халфовата линия заедно с Орелиен Чуамени и Федерико Валверде.

38-годишният футболист подписа нов едногодишен договор с Бернабеу през лятото и през миналия сезон демонстрира, че остава един от най-продуктивните централни полузащитници в световния футбол.

Дани Себайос също е опция, като 28-годишният играч остава в Реал Мадрид това лято, въпреки множеството спекулации около бъдещето му по-рано през трансферния прозорец.

Анчелоти също може потенциално да въведе Арда Гюлер на централна позиция, но тази промяна ще доведе до промяна в системата 4-3-3 на мениджъра, която той е приложил в началото на кампанията.

Модрич вероятно ще бъде играчът, който ще излезе срещу Реал Валядолид, но поради бързия обрат, като следващият мач предстои срещу Лас Палмас на 29 август, няма да е изненада да видим Себайос или Гюлер в стартовия състав в близко бъдеще.

190