Барселона ще излъже Валенсия


Н. Гавазов

Валенсия - Барселона

Стадион: "Местая", Валенсия

Дата: 17.08.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Санчес

Валенсия е шесткратен шампион на Ла Лига, като последният им успех дойде през 2004 г., но "прилепите" се сблъскаха с трудности през последните години. Всъщност от 2019 г. насам Лос Че не са претендирали за място в челната четворка, завършвайки девети, 13-ти, девети, 16-ти и девети в последните си пет сезона.

Отборът на Рубен Бараха може да се похвали с рекорд от 13 победи, 10 равенства и 15 поражения от своите 38 мача в лигата през последния сезон, за да събере 49 точки, което ги остави на девето място, осем точки зад седмия Реал Бетис, така че има работа за вършене през новия сезон.

Валенсия бе заета през лятото по отношение на приятелски мачове, като игра общо седем пъти, като подготовката им за новата кампания завърши с успех с 3-2 над отбора от Бундеслигата Айнтрахт Франкфурт миналия уикенд.

Лос Че направи три трансфера това лято, като Дани Гомес и Рафа Мир пристигат под наем съответно от Леванте и Севиля, докато Столе Димитриевски се присъедини към клуба със свободен трансфер от Райо Валекано.

Валенсия обаче успя да задържи ключовите си играчи от миналия сезон, включително испанския полузащитник Хави Гера , който видя, че предложението за преминаване в Атлетико Мадрид се провали в последния момент по-рано този месец.

Междувременно Барселона направи само два трансфера това лято, като Пау Виктор пристигна за постоянно от Хирона, преди каталунският отбор да потвърди сделката за Дани Олмо, като испанската звезда се завърна на Камп Ноу от РБ Лайпциг.

Досега грандът от Ла Лига е разочариван в преследването на Нико Уилямс от Атлетик Билбао, но клубът все още не се е отказал от трансфера и се очаква да има много движение на Камп Ноу в заключителните етапи на трансфера прозорец.

Сега Барселона е под ръководството на Ханси Флик , който замени Шави начело, и ще има натиск върху германеца да води битка за титлата този сезон, но Реал Мадрид отново изглежда невероятно силен, добавяйки Ендрик и Килиан Мбапе към звездния си отбор.

Блауграна завърши миналия сезон на второ място в Ла Лига, на 10 точки зад шампиона Реал Мадрид, който се оказа комфортно най-добрият отбор в елита на Испания миналия сезон.

Барселона ще влезе в този мач след поражението с 3:0 от Монако за трофея на Жоан Гампер, но те успяха да победят Реал Мадрид по време на подготовката си за новата кампания, в допълнение към равенството с Манчестър Сити и Милан.

Валенсия все още се справя с проблеми с контузии от миналия сезон и ще има четирима категорично отсъстващи за домакините в този мач, като Фран Перес , Муктар Диахаби , Жауме Доменек и Хосе Гая са извън игра поради проблеми с физическата форма.

Сезар Тарега може да започне в средата на защитата, след като се завърна на Местая след престой под наем в Реал Валядолид, докато Димитриевски се очаква да дебютира между гредите, тъй като вратарят Георги Мамардашвили е готов да напусне клуба преди края на трансферния прозорец.

Мир пристигна, за да подсили опциите за нападател на Валенсия за новата кампания, но се очаква да започне на пейката срещу Барселона, с Уго Дуро , който вкара 13 гола в лигата миналия сезон, водещ в линията с подкрепата на Андре Алмейда .

Що се отнася до Барселона, Олмо все още не е регистриран в Ла Лига, така че испанският национал ще пропусне шанса да дебютира за клуба този уикенд.

Роналд Араухо , Ансу Фати , Френки де Йонг и Гави определено са аут поради контузия, докато Педри остава под съмнение, но има малък шанс той да бъде на резервната скамейка, след като беше включен в състава.

В резултат на това може да има титуляри в полузащитата за Пабло Торе и Марк Касадо , докато Алехандро Балде е на линия да играе като ляв бек, след като е напълно възстановен от сериозната контузия на бедрото, която получи по-рано тази година.

Ламине Ямал току-що се завърна към тренировките на Барселона, след като помогна на Испания да спечели Евро 2024, но се очаква тийнейджърът да бъде отстрани в събота, докато Роберт Левандовски и Рафиня също трябва да се появят в последната третина на терена.

Барселона спечели шест от последните си седем мача в лигата срещу Валенсия и очакваме още един малък успех за каталунския тим този уикенд.

Валенсия завърши наравно 1-1 с Барселона на Местая миналия сезон и на отбора на Флик ще липсват някои ключови играчи за този мач, но съветът ни е да се доверим на гостите да стигнат до трите точки в първия си мач от новата кампания.

Прогноза: ВаленсияБарселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кристенсен
Кубарси
Балде
Гюндоган
Касадо
Торе
Ямал
Левандовски
Рафиня
Дуро
Алмейда
Канос
Гуера
Гиямон
Лопес
Оскакар
Тарега
Москера
Корея
   
Димитриевски
 
Валенсия (Рубен Бараха)

Прогноза: Валенсия - Барселона 1:2

28