Лапорта лично ще води преговорите за Уилямс


Н. Гавазов

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде приоритет на подписването на Нико Уилямс от Атлетик и лично ще води преговорите с играча след провала на спортния директор Деко. Това съобщава испанското издание Sport.es.

Според източника, Лапорта ще започне преговори с представители на Уилямс след завръщането си от САЩ, където каталунският тим беше на предсезонен тренировъчен лагер.

Също така, Topskills Sports UK в социалната мрежа X (бивш Twitter) отбелязва, че президентът на Барселона вече се е обърнал към компания, която ще им предостави 80 милиона евро, за да подпишат с Нико Уилямс.

По-рано бе съобщено, че преговорите между Атлетик и Барселона са стигнали до задънена улица. От баския клуб са убедени, че Нико Уилямс ще реши да остане в клуба още един сезон и са готови да му предложат договор при по-добри условия. Самият играч започна тренировки с Атлетик седмица по-рано и записа видеообръщение към феновете на клуба от Билбао, в което каза, че очаква с нетърпение началото на сезона.

През миналия сезон Уилямс взе участие в 48 мача във всички турнири за клубния и националния отбор, в които отбеляза 10 гола и 24 асистенции. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2027 г. Според информация на портала Transfermarkt пазарната стойност на футболиста е 60 милиона евро.

57