Кепа иска да остане в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Челси може да размени вратаря на клуба Кепа Арисабалага за вратаря на Реал Мадрид и украинския национален отбор Андрей Лунин, съобщава онлайн изданието AS.

Според източника, испанецът иска да продължи да играе за Кралския клуб, дори да е номер две след Тибо Куртоа. Той е щастлив и смята Реал Мадрид за свое семейство. Лунин иска да напусне отбора, тъй като се интересува от постоянна игрова практика. Въпреки големия брой вратари и проявения интерес към вратаря на Виляреал Мартин Йоргенсен, Челси иска да привлече украинеца в състава си. Съобщава се, че Реал е съгласен на размяната, но с определено допълнително плащане, чийто размер все още не е установен.

През миналия сезон Кепа игра за Реал Мадрид под наем и допусна 18 гола в 20 мача, като запази осем гола без мрежи. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 12 милиона евро.

През миналия сезон Лунин изигра 31 мача, 12 от които запази суха мрежа, а в останалите пропусна 32 гола. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 25 милиона евро.

20