Атлетико Мадрид подписа с турски национал


Н. Гавазов

Крилото на националния отбор на Турция Арда Туран премина в Атлетико Мадрид, съобщи новината официалният сайт на Галатасарай и допълва, че бившият капитан на „жълто-червените" е подписал с испанския клуб 4-годишен договор, според който ще получава по 2,5 милиона евро на сезон. По-рано през деня турската преса обяви за среща между изпълнителният директор на „дюшекчиите" Мигел Анхел Гил с новоизбраният президент на истанбулският гранд Юнал Айсал, на която е присъствал и агента на играча Ахмет Булут.

Според информацията, Атлетико Мадрид е представил оферта от 13 милиона евро за турския национал (1 милион от които под формата на бонуси), която Галатасарай е приел незабавно и късно тази вечер сделката бе оформена.

24-годишният Арда Туран е продукт на школата на Галатасарай и един от най-талантливите и популярни турски футболисти. Той играе като ляво крило и притежава изключителен дрибъл и невероятна бързина. Налага се в отбора и на 22-годишна възраст става капитан на „жълточервените". През миналия сезон контузии му попречиха да даде най-доброто от себе си и Туран изигра само 12 мача, в които отбеляза два гола.

 

134