Родри: Ямал ще стане един от най-добрите в света


Н. Гавазов

Полузащитникът на испанския национален отбор Родри говори за 16-годишния нападател на националния отбор и Барселона Ламине Ямал.

"Виждам зрялост в него, която честно казано не знам дали някога съм виждал. И виждам потенциала, играча... Не мога да ви кажа какъв е таванът на Ламин. Ще разберем след няколко години. След пет-шест години ще видим. След година-две ще стане един от най-добрите в света. Но преди всичко виждам в него едно спокойно дете с желание за учене. За хора с такъв талант и такива заслуги има моменти, когато виждаме играчи, които са добри в едно нещо и се придържат към него. В Ламин виждам едно момче, което иска да печели с отбора, да бъде подкрепяно, да вярва повече в себе си. И с тези качества той има всичко, за да стане един от най-добрите през следващите години“, заяви Родри.

Припомняме, че по-рано Ламин Ямал стана най-младият голмайстор на гол в историята на Европейски и Еветовни първенства. На Евро 2024 Ямал взе участие в шест мача, в които записа един гол и три асистенции.

93