Бивш треньор на Ламал: Нека погледнем втория му сезон


Н. Гавазов

Хулен Гереро, бившият треньор на Барселона и нападателят на Испания Ламин Яма , отговори на въпроса дали 16-годишният ще бележи нова ера във футбола или бързо ще изчезне от полезрението.

"Той набира скорост, но трябва да сте много внимателни с него. Той положи много усилия през миналия сезон. Ламин игра много за клуба и националния отбор. Трябва да действате внимателно и търпеливо.

Нека погледнем втория сезон на Ламин, той е много важен. Мисля, че както Барса, така и [Испанската футболна] федерация трябва да оценят много добре уменията на играча, за да не се понижи“, заяви Гереро, цитиран от AS.

Общо през миналия сезон испанският футболист изигра 51 мача във всички турнири за клуба, в които отбеляза седем гола и направи 10 асистенции. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2026 г. Според информацията, представена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 90 милиона евро. Ламин Ямал също играе като част от националния отбор на Испания на Евро 2024 в Германия. В пет мача от турнира крилото отбеляза три асистенции.

149