Чивас разгроми Барселона (видео)


Н. Гавазов

Мексиканският Чивас Гуадалахара победи европейският клубен първенец Барселона с конфузното 4:1 пред 70 080 зрители дошли на „Сън Лайф Стейдиъм" в Маями, САЩ, с което бе засенчен предишният рекорд на стадиона по посещаемост от 57 724 поставен през 1984 година в мач между Колумбия и Милан. Това бе вторият двубой за каталунците на американска земя и общо пети от началото на предсезонната им подготовка, а двата тима не се бяха срещали от 2008 година насам.

Барселона излезе без Меси, Алвеш, Пуйол, Масчерано и Алексис Санчес, но въпреки това успя да поведе в резултата с гол на Давид Вия още в 4-та минута. Този резултат се запази до средата на второто полувреме, когато крилото Марко Фабиан за две минути отбеляза два гола, с което изведе мексиканците напред в резултата - изравнителният гол дойде в 60-та минута след мощен удар от около 20 метра, а вторият гол се получи след центриране на Арелано отдясно и Фабиан бе безпощаден от осем метра.

Чивас поведе с 3:1 с гол на Джовани Касияс в 72-та минута, след центриране на Санчес, а в 90-та минута Вердуско оформи крайното 4:1 за отбора от Гуадалахара.

„Аз не съм изненадан от представянето на Чивас. Мексиканският футбол е много динамичен и интересен", цитира ESPN думите на Гуардиола.

„Това е сбъдната мечта да вкараш не един, а два гола срещу голям отбор като Барселона", заяви голмайстора Фабиан.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



88