Китайците обвиниха Роналдо във високомерие


Н. Гавазов

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо със сигурност не е обичан в Китай, след като бе подложен на ожесточена критика от страна на местни журналисти и футболни запалянковци, заради своето високомерие, съобщава новината Agence France Presse. Както е известно, в момента испанският гранд се намира на турне в Китай - страната с най-просперираща икономика в света, където футболът и европейските отбори се радват на огромна популярност, а според непотвърдена информация, феновете на Реал Мадрид са повече от 100 милиона.

Поведението на Роналдо по време на вчерашната пресконференция обаче е разочаровало неговите привърженици и може да окаже лош ефект върху популярността на Кралския клуб - португалецът, освен, че е показал липса на уважение към организаторите по време на срещата си с медиите, е отговарял на въпросите с неразбираемо мърморене и едносрични думи, което е изненадало присъстващите.

„Той винаги се е показвал като голям егоист и много високомерен. Сега се държеше по абсолютно същия начин и едва ли това би помогнало неговата популярност в Китай. Напротив, аз мисля, че след поведението, което демонстрира, той загуби по-голяма част от феновете си. Това ще се отрази и на отбора за който играе", заяви вицепрезидентът на Titan Media Ян Киян, който се смята за флагман на китайската спортна журналистика.

 

117