Брайтнер: В момента Барселона е непобедим отбор


Н. Гавазов

Бившата звезда на Байерн Мюнхен Паул Брайтнер смята, че в момента няма отбор, който може да победи Барселона, дори ако „каталунците" играят с 85 на сто от способностите си. 58-годишният бивш полузащитник добави също така, че Шави, Лионел Меси и Иниеста  правят разликата, а присъствието им на терена мотивира допълнително останалите футболисти, образувайки по този начин най-силния футболен отбор в света.

"Невъзможно е да победиш Барселона, ако отборът показва 85% от това, което може. Просто нямаш шанс срещу тях. Те играят футбол, който е различен от всичко друго на света", заяви Брайтнер в интервю за TZ.

„Възможно е по някакъв начин да достигнеш тяхното ниво, но не и докато Меси, Иниеста и Шави са на терена. Те всъщност правят отбора си с 20 % по-добър, отколкото е в действителност", допълва бившият футболист.

Брайтнер поясни обаче, че Байерн има потенциал да развива играта си и да се опита да достигне нивото на испанците:

„Отборът на Байерн тепърва ще се развива. Очаквам отборът значително да подобри резултатите си в близките 4-5 години и да скъси разликата с Барселона. Въпреки това, Барселона ще продължи да доминира докато Меси, Иниеста и Шави са в отбора", завършва Брайтнер.

Байерн наскоро бе победен от европейския клубен шампион с 0:2 на финала на приятелския летен турнир „Ауди Къп".

 

90