Атлетико си гарантира място в ШЛ, Селта продължава битката


Н. Гавазов

Проведоха се два мача от тридесет и шестия кръг на Ла Лига 2023/24, които решиха съдбата на последния билет за Шампионска лига за следващия сезон от Испания: Селта бе домакин на Атлетик, докато Атлетико гостува на Хетафе.

"Дюшекчиите" се справиха с Хетафе благодарение на хеттрика на Антоан Гризман. Тази победа гарантира участие на отбора на Диего Симеоне в следващото издание на Шампионска лига.

Хетафе – Атлетико 0:3

Голове : Гризман, 27, 45, 51

Хетафе : Сория - Максимович, Алдерете, Алварес - Кармона, Мориба (Мата, 46), Мила (Сантяго, 57), Рико ( Латаса , 46) - Родригес (Риско, 70), Грийнууд - Аленя ( Мартин , 46)

Атлетико: Облак — Йоренте (Мандава, 87), Хименес, Витсел, Ермосо, Лино (Нигес, 76) — Де Пол, Коке, Бариос (Аспиликуета, 46) — Кореа (Рикелме, 67), Гризман (Депай, 87)

Предупреждение: Рико, Алдерете, Сантяго, Алварес — Витсел, Хименес, Ермосо

В паралелен мач Атлетик бе победен от Селта. За да продължат битката за място в Шампионска лига, баските се нуждаеха не само от собствената си победа, но и Хетафе да не отстъпи на Атлетико. Селта от своя страна продължава битката за оцеляването си. Галисийци се нуждаят от една в оставащите два мача, за да си гарантират оцеляването в елита.

Селта – Атлетик 2:1

Голове : Сведберг, 68, Алварес, 71 – Беренгер, 23

125