Венгер: Няма да сме голям клуб, ако загубим Фабрегас или Насри


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Сеск Фабрегас и Самир Насри трябва да останат на „Емирейтс", ако все още клуба се смята за голям. Както е известно, капитанът на „артилеристите" е обект на силен интерес от страна на победителя в Шампионската лига Барселона, а Насри, на когото остават 12 месеца до края на настоящия договор попадна в полезрението на Челси и Манчестър Сити.

Клубът от Северен Лондон вече загуби Гаел Клиши през това лято и френският мениджър призна, че клуба не може да си позволи други звездни играчи да напуснат.

„Представете си най-лошата ситуация - ние губим Фабрегас и Насри. Как да убедиш при това положение хората, че трябва да са амбициозни?", цитира The Mirror думите на Венгер.

„И дори да загубим Насри, за да намерим един играч със подобни качества, ще трябва да похарчим същото количество пари. Ако се подадем на натиска, то повече не може да се преструваме на голям клуб, защото големите клубове не продават големите си играчи, а освен това, ще дадем ясен сигнал към останалите отбори, че те просто могат да дойдат и да ни взема играчите. Работихме упорито с тези футболисти в продължение на години и сега е време, да ги държим заедно", допълва французинът.

Както е известно, през това лято Арсенал отхвърли вече две оферти на стойност 31 и 39 милиона евро от страна на Барселона за Фабрегас и Венгер призна, че е учуден от изявленията на президента на каталунците, че испанския национал струва по-малко пари, отколкото миналото лято.

„Това е неуважение към Сеск. Аз ценя Фабрегас толкова високо. За мен той е един от най-добрите футболисти на този пост в света. За нас не става дума за пари. Въпросът е иска ли Сеск да бъде с нас или не. И аз мисля, че той се разкъсва, защото обича много клуба, а същевременно иска да играе за най-големия отбор в света. Ще се борим до последната секунда, за да го задържим", завършва французинът.

 

78