Иниеста: Моуриньо премина границата на спортсменството


Н. Гавазов

Полузащитникът на Барселона - Андрес Иниеста изрази тревога от поведението на Жозе Моуриньо през миналия сезон, съобщава Marca . Според испанският национал, португалският специалист е преминал „демаркционната" линия със словесните си атаки към испанските шампиони през изминалата кампания. Както е известно, Специалният многократно заявяваше, че Барса е имал подкрепата на съдиите и дори обвини УЕФА в подпомагане на каталунците при достигането на финала за Шампионската Лига.

„Всеки има правото да прави каквото си иска с отбора си. Какво Моуриньо върши с Реал Мадрид не е наша работа. Въпреки това, някои неща не са правилни и той премина границата. Истината е, че имаше няколко неудобни моменти и линията на спортсменството беше премината повече от веднъж", заявява Иниеста.

Попитан за едно евентуално привличане на Сеск Фабрегас в Барселона, испанският национал отговори: „Мисля, че това е възможно и се надявам трансферът да се осъществи. Надявам се да е така. Наскоро говорих с него по телефона и той беше много спокоен".

Каталунците имат желание да привлекат полузащитникът обратно в Испания, но споразумение с Арсенал все още няма. Сеск Фабрегас напусна европейският шампион през 2003 година, когато беше едва на 16 години.

 

138