Коентрао: Конкуренцията ми с Марсело е добра за Реал Мадрид


Н. Гавазов

Новото попълнение на Реал Мадрид - Фабио Коентрао изрази мнение, че борбата за титулярно място в отбора ще бъде полезна за тима. Както е известно, португалският национал подписа 6-годишен договор с Кралския клуб и за позицията ляв бек 22-годишният футболист ще се бори с Марсело, който от своя страна направи един блестящ сезон с екипа на "белите".

„Конкуренцията е добра за Реал Мадрид. Да притежаваш качествени играчи като Марсело е добре за всеки отбор. Ще работя усилено, за да играя, а и той ще направи същото. Двамата ще се състезаваме за едно място всяка седмица и отборът ще се възползва от това. Само това има значение", каза Коентрао на официалния сайт на клуба.

Футболистът изрази радостта си от трансфера в Реал Мадрид и добави, че очаква с нетърпение да работи с Жозе Моуриньо.

„Всеки футболист иска да играе за Реал Мадрид. Още от дете го желя и винаги съм си представял как играя за този отбор. Това беше моята мечта и тея се сбъдна. Надявам се да бъда приет и да покажа на феновете, че съм готов да играя тук. Разбира се, аз съм нетърпелив да започна работа с Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света и признат за такъв от много хора. Това ме прави горд, че ще имам възможността да ми бъде наставник", заявява новото попълнение.

Коентрао е петото ново поълнение на Реал Мадрид след Жозе Калехон, Хамит Алтинтоп, Нури Шахин и Рафаел Варан.

 

97