Реал обеща да поддържа добри отношения с Барселона


Н. Гавазов

Реал Мадрид отговори на изявлението от страна на президента на Барселона Сандро Росел, който преди два дни обвини Кралския клуб в неетично поведение и заплаши да прекъсне всякакви отношения с гранда от Мадрид. Както е известно, босът на каталунците заяви, че през изминалия сезон „белите" са прескочили границите на нормалното съперничество и дори обеща, ако през новия сезон тази тенденция бъде продължена, да се стигне до съд.

"Това е най-добрият спортен сезон в историята, но искам да направя институционално обръщение за всички действия на Реал през годината.Ние, клубовете, имаме обществена отговорност, която трябва да защитаваме над всяко съперничество. Ние сме пример за много хора, включително и за децата. Реал тази година прескочи границите на съперничеството. Провокираха ни, но издържахме. сега се наслаждаваме на успехите си, а футболът постави всички на местата им. Моуриньо каза, че Гуардиола трябвало да се срамува. Това, което трябва да буди срам, е неговата пресконференция. Защитихме се пред УЕФА. Изненадващо Реал обвини осем наши футболисти в неспортсменски действия. Отново се защитихме поред УЕФА", заяви Росел преди два дни.

Снощи, ръководството на Кралския клуб излезе със специално обръщение по този повод, в което се подчертава, че в името на футбола, Реал ще продължи да поддържа добри отношения с каталунците.

„Независимо от изявлението, което направи президента на Барселона, Реал ще продължава да работи в посока, с която да поддържа добри отношения с Барселона. Ние винаги сме се стремили да го правим и няма да отстъпим от позицията си", се казва на страниците на официалният сайт на Реал Мадрид.

 

95