Вия: Напрежението в Барселона се оказа много голямо


Н. Гавазов

Нападателят на Барселона Давид Вия даде своя коментар относно приключилия първи за него сезон на "Камп Ноу", който обаче ще остане наистина завинаги в съзнанието на бившия играч на Валенсия, пише авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, само за една година с фланелката на каталунците, Вия постигна два от най-големите успехи в своята кариера - спечелването на титлите в Испания и Шампионската лига.

Сезонът за нападателя обаче не премина безметежно и той често бе критикуван заради головата си суша в определени периоди. Националът, който реализира 18 гола в 34 мача призна, че не му е било никак леко в Барселона, но смята, че като цяло представянето му е успешно.

„Напрежението тук се оказа далеч по-голямо, отколкото очаквах, когато слагах своя подпис. Сериозно предизвикателство пред мен се оказа и интегрирането ми в отбора. Трябваше да играя по съвсем различен начин, в сравнение с кариерата ми във Валенсия и това ме затрудняваше изключително много. Постепенно обаче свикнах и като цяло съм доволен от начина, по който се разви всичко", цитира Goal.com. думите на Вия.

 

98