Барселона отпразнува титлата с грандиозни тържества (видео)


Н. Гавазов

Барселона отпразнува победата в Ла Лига с грандиозно тържество по улиците на каталунската столица, което завърши в малките часове на нощта на „Камп Ноу". Както е известно, хората на Гуардиола завършиха 1:1 в сряда вечер при гостуването си на Леванте и по този начин си осигуриха 21-та титла в шампионата на Испания.

Играчите на шампиона, заедно с треньорското ръководство и медицинския персонал се качина на специално пригоден за шествието автобус, който бе покрит с изображения на отбора и надписи Campions (шампион).

Жълти знамена бяха увити около автобуса, на които имаше надписи „Лорка е в сърцата ни", с което се показваше съпричастност относно подкрепата към града, който в сряда стана жертва на земетресение, в резултат на което загинаха девет човека.

След като дефилираха по улиците на града, автобусът с играчите се придвижи до „Камп Ноу", където капитанът Пуйол и Шави, тичайки по терена развяха знамето на Каталуния, а в същото време гигантски екрани излъчваха кадри от победата с 5:0 над Реал Мадрид през ноември миналата година.

Запалянковците скандираха имената на всеки един от футболистите, които диктора на стадиона произнасяше бавно. Някои от героите получиха и възможността да се обърнат към публиката.

„Няма смисъл да мисля за другите, защото барселона е добрият отбор в света", заяви Шави.

„Ако още се чуди защо сме тук, то е защото сме най-добрите", заяви Валдес.

По-късно, отборът застана в центъра на терена, а атмосферата стана още по-празнична, когато множество фойерверки се появиха в небето над емблематичния стадион, а музика внесе допълнителен колорит в тържеството.

 

83