Реал Мадрид се отказва от Адебайор


Н. Гавазов

Нападателят на Реал Мадрид Еменуел Адебайор ще бъде върнат на Манчестър Сити през лятото, тъй клубът няма намерение да го задържи за постоянно, съобщава новината Marca. Както е известно, 27-годишният тогоанец дойде на "Сантяго Бернабеу" през зимния трансферен прозорец по искане на Жозе Моуриньо, след като преди това бе загубил титулярното си място Ийстланд, където изигра само 240 минути от началото на сезона.

Според изданието, Реал няма да се възползва от опцията за закупуването му за 16 милиона евро, въпреки че Специалния би искал да го запази в състава. В Кралския клуб смятат тази сума за прекалено висока, а и Адебайор иска заплата от 6 милиона евро на година.

Вчера в немските медии се появи информацията за интерес към тогоанеца от страна на Байерн Мюнхен, който евентуално може да замести напускащия Клозе и по такъв начин да си партнира в нападение с Марио Гомес. Очевидно е, че след края на шампионатите ни очакват интересни събития около Адебайор, който бе свързван и с преминаване в Ювентус.

 

145