Пике е получавал по 15 млн. на година в Барса


Н. Гавазов

Станаха ясни подробности около договора на Жерар Пике с Барселона.

Според El Mundo, испанецът стана най-добре заплатеният централен защитник в света в момент, когато Барселона подготви доклад, че конфликт на интереси между професионалната му кариера и частния бизнес вреди на каталунския клуб.

Първото събитие, което накърни репутацията на Барса, бе документален филм за Антоан Гризман, продуциран от компанията на Пике "Космос". В крайна сметла нападателят, който тогава играеше за Атлетико, отказа да премине в Барселона.

Каталунският клуб обсъди възможността да накаже Пике, но се отказа от това поради възможен "натиск от страна на медиите". Освен това Барса взе предвид желанието на Пике да изработи договора с клуба докрай.

Заплатата на Пике за пет сезона по договора с Барса, който бе валиден до лятото на 2022 г., е 142 милиона евро преди данъци. Така той получава 28.4 милиона евро на година преди данъци. Тази сума може да се увеличи поради бонуси.

По време на преговорите с Хосеп Бартомеу относно условията на този договор, Пике каза, че иска да бъде най-добре платеният централен защитник в света и да получава повече от Серхио Рамос. Това съобщи източник, близък до преговорите.

Подписвайки този договор с Барселона, Пике постигна тази цел. Рамос е получавал след данъци 12.5 милиона евро годишно, а Пике - около 15 милиона евро годишно.

563