Барселона няма да има проблеми с Валядолид


Н. Гавазов

Барселона - Валядолид

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 28.08.2022 г.

Час: 20:30

Съдия: Рикардо де Бургос

Барселона посреща Реал Валядолид в мач от третия кръг на Примера дивисион. Последната среща между тези отбори тук завърши с минимална победа 1:0 за каталунците, с гол на Усман Дембеле в 90-та минута. Имат ли сили "албивиолетас" да се противопоставят на каталунците или хората на Шави Ернандес ще се покажат като лоши домакини?

Барселона регистрира Жул Кунде преди тази среща и това е добра новина, защото защитникът бе последното ново попълнение на клуба, което отсъстваше от заявката на тима. Що се отнася до спортната част, "блаугранас" влиза в двубоя след страхотен мач на гости на Реал Сосиедад, който бе пометен с 4:1, като Роберт Левандовски оформи дубъл. В интерес на истината каталунците имаха проблеми през първата част, но пречупиха съперника си след почивката. Този успех всъщност изтри горчивината от равенството с Райо Валекано на старта и даде увереност на хората на Шави.

Валядолид не отбеляза по най-добрия начин завръщането си в елита, губейки с 3:0 като домакин на Виляреал. В този мач "албивиолетас" играха добре и много организирано през първото полувреме, а катастрофата се случи след първия гол на "жълтата подводница" и опитът на валядолидци да притиснат съперника. В миналия кръг хората на Пачета гостуваха на големия фаворит Севиля и трябва да кажем, че новакът се представи много достойно и бе близо до победата. Голът на андалусците в 86-та минута оформи крайното 1:1 и донесе точка за Валядолид.

Барселона няма кадрови проблеми. Гостите са без контузения Вейсман и наказания Ямия.

- Барселона спечели последните 6 мача срещу Валядолид.

- Домакините са в серия от 8 победи тук.

- Барса вкара поне 3 гола в 2 от последните си 4 мача с Валядолид.

- Каталунците са в серия от 9 мача без загуба и са без поражение в 13 от последните си 14 мача.

- "Албивиолетас" са в серия от 5 мача без победа и също така не успяха да отбележат гол в 4 от последните си 5 мача.

Всичко описано по-горе ни кара да предположим, че Барселона трябва да спечели двубоя. Каталунците са фаворити и заради това, че ще играят на домашния си стадион, а най-вече защото разполагат с по-добър състав.

Прогноза: Барселона - Валядолид 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Валядолид (Пачета)
 
Асенхо
   
Перес
Санчес
Фернандес
Ескудеро
Агуадо
Меса
Перес
Мохамед
Леон
Вия
Дембеле
Левандовски
Рафиня
Педри
Бускетс
Гави
Алба
Гарда
Кристенсен
Араухо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Прогноза: Барселона - Валядолид 2:0

299