Росел: Философията на Арсенал е много близо до тази на крадеца


Н. Гавазов

Президентът на Барселона Сандро Росел обвини лондонския Арсенал в безнравствено поведение - според неговото мнение, „артилеристите" са постъпили аморално, привличайки възпитаника на каталунците Джон Торал. 16-годишният футболист се смята за един от най-ярките продукти на школата на Барселона, но в близките години няма да може да играе за „блауграна", както впрочем е случая със Сеск Фабрегас.

Както е известно, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер успя да убеди младия полузащитник, чиято майка е англичанка, а бащата испанец да дойде в Лондон и сега ще заплати на Барселона минимална сума, която е компенсация за обучението на таланта. Росел определи тези действия, като философия на крадец, което е безнравствено.

„Ние разговаряхме с директора на Арсенал, защото разбрахме за техния интерес и на нас това не се харесва никак. Няма незаконни неща в действията им, но те са далеч от морала. Много е важно да запазим децата, които обучаваме в академията и не ни харесва, когато някой ги прибира, когато станат на 16 години. Има две философии. Едната е нашата, която се заключва да инвестираш средства в академията, а другата е много близко до тази на крадеца - да привличаш 15 -годишни деца, както прави Арсенал", заяви Росел за Catalunya Informacio.

 

236