В Барселона зашеметени от начина, по който Торал преминал в Арсенал


Н. Гавазов

Президентът на Барселона Сандро Росел е зашеметен от начина, по който каталунците загубиха 16-годишният си талант. Както вече FUTBOL TV съобщи , лондонския Арсенал подписа с младия възпитаник на „блауграна" Джон Торал, който от следващия сезон ще защитава цветовете на „артилеристите". Каталунците са получили за своя играч сумата от 350 000 евро, което според специалистите е една добра сума за подобен род трансфери.

Интересното около цялата ситуация е, че посредник в сделката се явява Пере Гуардиола, който е брат на старши треньора на Барселона Пеп Гуардиола, а също и агент на Джон. Пере все пак се опитал да убеди младия Торал да не напуска каталунската столица, но 16-годишният полузащитник бил непреклонен в своето решение.

„Нашият президент Сандро Росел е убеден, че не е ставал свидел на по-голямо фиаско от това, когато Фабрегас ни напусна. А това, че Джон Торал е бил представляван от брата на треньора Гуардиола е просто невероятно", заяви за The Sun високопоставен източник от Барселона.

 

98