Страхотен Меси поведе Барса към успеха срещу Елче (видео)


F.

Барселона се поздрави с класическа победа с 3:0 над над Елче на "Камп Ноу" в отложен мач от 1-ия кръг на Ла Лига.

Голямата звезда на каталунците Лионел Меси направи силен мач и бе в основата на успеха за своя тим. През първата част каталунците доминираха, но лош късмет и добрите изяви на вратаря  Едгар Бадиа оставиха двете нули на таблото.

Веднага след почивката падна първото попадение. В 48-ата минута Меси пусна пас към Брейтуейт, а датчанинът му върна топката с пета. Аржентинската супер звезда успя да елиминира цялата съперникова защита и да отправи шут, който Бадиа не успя да предотврати за 1:0.

20 минути преди края Педри отне топката и подаде за Де Йонг, който свърши добра работа, след като задмина Гути и Верду и влезе в наказателното поле. Така той асистира на Меси, който с техничен удар над Едгар Бадия удвои актива на Барса - 2:0. 

В 73-ата минута Брейтуейт свали топката с глава към Алба, за когото не бе проблем да се разпише отблизо за 3:0. 

След този успех Барса заема вече третото място във временото подреждане с 50 точки и са на две пред четвъртия Севиля, който е с мач по-малко и 48 точки. Именно двата отбора се срещат идния уикенд, като на "лос кулес" му предстои визита в Андалусия. Елче остава в "опасната зона" и е 18-и с 21 точки

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



317