Пуйол: Прекрасно е, че конкурентът ни изостава с четири точки


Н. Гавазов

Защитникът на Барселона Карлес Пуйол след победата над Малага с 4:1 в мач от 19 кръг на Примера дивисион, коментира успеха на своя отбор, както и равенството, което прекият конкурент за титлата Реал Мадрид направи с Алмерия. Според световния шампион, колкото е по-голяма разликата в полза на каталунците, толкова това е по-добре и увеличава шансовете да бъде спечелена титлата.

„Прекрасно е, че нашите конкуренти вече изостават от нас на четири точки, но ние трябва да се съсредоточим върху нашите резултати. Колкото е по-голяма разликата между нас, толкова това е по-добре. Възможностите за спечелване на титлата стават по-големи, но ние не бива да наамаляме темпото. Нашата цел е да продължим в същия дух" заяви Пуйол за Sport.

„Победа в първия етап? Това са само цифри. Нужно ни е да продължим да играем по същия начин и да не мислим за статистиката. Трябва да се стараем и да правим всичко възможно във всеки един мач да се представяме добре - от първата до последната минута", продължава защитникът.

„Хубавата новина за нас е, че Милито остава в отбора. Габи е много важен играч за целия отбор и много може да ни помогне в края на сезона. Радвам се за него и за отбора", завършва Пуйол.

 

96