Шокираща вест: Реал Мадрид иска да си върне Ван Нистелрой


А. Терзийски

Испанският гранд Реал Мадрид желае да си върне Рууд ван Нистелрой, съобщи сензационната новина електронното издание на вестник "АС". Според информациите "белия балет" преговаря с настоящият клуб на холандеца Хамбургер за трансфер на 34-годишния нападател, но разговорите за сега не се развиват гладко. Бившият играч на "белите" има голямо желание да се завърне на "Сантяго Бернабеу", но от германският клуб правят отчаяни опити да го задържат в състава си, което меко казано ядосало Ван Нистелрой, който в знак на протест дори напуснал днешното тренировъчно занимание на отбора. Холандският голмайстор ясно заявил пред ръководството на тима, че е готов да бойкотира срещите на Хамбургер, ако не му бъде разрешено да отиде в Реал Мадрид.

Както е известно, Рууд ван Нистелрой вече изкара четири успешни сезона в "кралския клуб", в които успя да отбележи цели 46 гола. Той обаче се оказа ненужен в началото на миналата година и взе решение да си тръгне, като той подписа с германския Хамбургер, където се представя на сравнително добро ниво. През първия полусезон в Бундеслигата холандецът вкара 4 попадения в 12 изиграни двубоя.

Като цел номер едно пред "белите" бе привличането на Емануел Адебайор от Манчестър Сити, но преговорите с "гражданите" за услугите на тогоанския стрелец се провалиха и испанците насочиха вниманието си към холандеца. Наставникът на столичани Жозе Моуриньо е твърдо решен да се сдобие с нов нападател, след като аржентинецът Гонсало Игуаин е контузен, а бившият стрелец на Лион Карим Бензема се отличава с колебливи изяви.

241