Барса с трудна победа срещу Хетафе


F.

Барселона спечели домакинството си на Хетафе с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Антоан Гризман и Серхи Роберто отбелязаха попаденията за "каталунците“, докато Анхел бе точен за гостите. 

Преди началото на двубоя, футболистите на Барселона излязоха от тунела с фланелки на Усман Дембеле, за да изразят подкрепата си към френския национал, който се възстановява от поредна тежка контузия.

В 23-ата минута Молина стреля с глава на първа греда, Марк-Андре тер Стеген изби майсторски, но Алан Ниом вкара при добавката. Попадението беше отменено с помощта на ВАР. Видеоповторението показа как Ниом фаулира грубо Самюел Юмтити. Единадесет минути след това, Барса откри резултата след попадение на Антоан Гризман, който се възползва от асистенция на Лионел Меси.

В 39-ата каталунците стигнаха до втори гол. Резервата Жуниор Фирпо центрира отляво, Ансу Фати се размина с топката и тя стигна до включилия се Сержи Роберто, който не се поколеба да стреля към непокрития ъгъл и отбеляза с удар от 12 метра - 2:0.

След равностойно начало на второто полувреме, Хетафе се върна в мача с гол на Анхел в 66-ата минута. Той вкара красиво попадение с прецизен удар от ъгъла на наказателното поле.  До края на мача до нов гол не се стигна и така Барселона си спечели трите точки.

204