Близо 100 минути не стигнаха на Атлетико да вкара на Леганес


F.

Атлетико Мадрид и Леганес не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 0:0 в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" имаха на разположение близо 100 минути, за да си спечелят трите точки, тъй като съдията даде доста сериозно продължение, но дори това не им помогна.

До преди почивката Алваро Мората и Анхел Кореа пропиляха най-добрите положения за столичани, докато Мартин Брайтуайт от Леганес също имапе отличен шанс да изведе сензационно тима си напред, след като се озова на стрелкова позиция, но перфектната намеса на Ян Облак спаси "дюшчекчиите" от гол в тяхната врата.

След почивката темпото на игра не бе особено високо. Играчите на Атлетико на два пъти обаче имаха претенции за дузпа, но такава не им бе дадена. 

В продължението на мача (което бе доста сериозно) стражът на Леганес - Иван Кулеар получи два жълти картона и напусна терена, а това накара полевият играч Джонатан Силва да застане под рамката, но поради малкото оставащи секунди, така и не се наложи да прави някаква решителна намеса.

151