Торес обяви за край на кариерата си


Н. Гавазов

Бившият нападател на Атлетико, Ливърпул и Испания Фернандо Торес написа на страницата си в Twitter, че е решил да сложи край на кариерата си на футболист. В неделя, 23 юни, 35-годишният нападател ще проведе пресконференция, на която ще обяви това официално.

"Имам да ви съобщя нещо много важно. След 18 вълнуващи години, дойде времето да прекратя своята футболна кариера. Следващата неделя, 23-ти юни, в 10,00 часа японско време, ще дам пресконференция в Токио, на която ще обясня всички детайли. Ще се видим там", написа Фернандо Торес.

Започвайки кариерата си в Атлетико и като капитан на 19-годишна възраст, през 2007 г. Фернандо отговори на призива на сънародника си Рафаел Бенитес и се присъедини към Ливърпул.

Фернандо вкара 81 гола в 142 мача за "червените", като се утвърди като един от най-добрите нападатели в света, но не спечели никакви трофеи на ниво клуб.

През януари 2011 г. Торес бе продаден на Челси за 50 милиона паунда, но поради травми и лоша форма той вече не бе същият играч. Въпреки всичко, Фернандо успя да спечели Шампионска лига и Купата на ФА с "сините“.

След Челси, Торес успя да играе за Милан и Атлетико, а последният му клуб бе японският Саган Тосу.

Торес  е видна фигура в испанския национален отбор, с който печели на Евро 2008, Световната купа 2010 и Евро 2012.

531