Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Жирона – Еспаньол
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 14:00

Атлетико Мадрид постигна домакинска победа над Жирона с 2:0 среща от 30-ия кръг на Ла Лига. Гостите от “Монтиливи" играха доста добре, катио “дюшекчиите" успяха да стигнат до успеха в последните 15 минути. Диего Годин вкара в 78-ата минута, като намесата на ВАР донесе попадението. В добавеното време на двубоя Антоан Гризман оформи крайното 2:0, с което гарантира трите точки на тима си. Жирона е на 14-то място и е с 34 точки, на пет от опасната зона.

Еспаньол пък записа четвърти пореден двубой без успех в Примера. В междинния кръг "папагалчетата“ стигнаха до домакинско 1:1 срещу сензацията Хетафе. С добавената точка каталунците имат 35, като са на 13-та позиция в подреждането.

Прогноза: Жирона – Еспаньол 1:1


Райо Валекано – Валенсия
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 19:30

Райо Валекано записа девети пореден двубой в Примера без победа. В тази поредица от двубои "пчелите“ инкасираха цели осем поражения и записаха само едно реми. През седмицата столичани отстъпиха с 1:2 като гости на Ейбар, след като допуснаха обрат през второто полувреме. Така селекцията на Пако Хемес остава в зоната на изпадащите, като е на предпоследното 19-то място с актив от 24 пункта и е на шест от спасението.

Валенсия записа успех с 2:1 над гостуващия Реал Мадрид в двубой от междинния 30-ти кръг в Ла Лига. Гонсало Гедеш реализира първото попадение, което падна в 35-ата минута. "Прилепите" бяха по-активни и след почивката, като логично стигнаха до втори гол. Негов автор стана Есекиел Гарай в 83-ата минута, с което до голяма степен сложи точка на спора. В добавеното време Бензема реализира почетното попадение за столичани. Валенсия вече има 46 пункта, заемайки 5-то място в таблицата - на точка от Хетафе. Коклен и Пичини са под въпрос.

Прогноза: Райо Валекано – Валенсия 0:1


Алавес – Леганес
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 13:00

Борещият се за участие в Шампионската лига тим на Алавес допусна втора поредна загуба в първенството. През седмицата баските отстъпиха с 0:2 срещу Севиля, който е един от основните претенденти за място в Топ 4. Така възпитаниците на Абелардо Фернандес остават с 44 точки, като вече са на 7-мо място в колоната и са на три пункта от Хетефе. Буржи и Наваро са аут.

Леганес пък е в серия от две поредни победи в Ла Лига. В междинния кръг "лос пепинерос“ се наложиха с 1:0 у дома над новака Валядолид. Така столичани вече имат 39 точки и са на 12-то място в таблицата. Ен-Несри и Мауро са контузени за гостите.

Прогноза: Алавес – Леганес 2:1


Хетафе – Атлетик Билбао
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Хетафе
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 15:00

Хетафе записа трети последователен двубой без победа в Ла Лига и второ поредно равенство далеч от дома. Този път столичани завършиха 1:1 като гости на Еспаньол, като засега хората на Хосе Бордалас заемат заветното 4-то място в класирането със събраните 47 пункта, но Валенсия и Севиля са на точка зад столичани. Бергара и Диедю са с травми за домакините.

Атлетик Билбао записа драматичен успех в междинния кръг, надигравайки с 3:2 Леванте. Баските на два пъти повеждаха в резултата, а съперникът изравни в последната минута. Дълбоко в добавеното време "лъвовете“ стигнаха до пълния комплект точки, след точно изпълнена дузпа. Така северняците вече са в серия от три поредни победи и вече имат 43 точки, като са на 8-мо място в класирането. Муняин е наказан, а Даниел Гарсия е под въпрос.

Прогноза: Хетафе – Атлетик Билбао 2:2


Валядолид – Севиля
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 17:15

И след 30-я кръг на сезона в Ла Лига новакът Валядолид продължава да не е сигурен за бъдещето си в елитната дивизия и през следващия сезон. Този път кастилци отстъпиха с 0:1 от Леганес. Така "виолетовите“ остават с 30 точки и са на 16-то място в класирането, като са само на точка от зоната на изпадащите.

Севиля постигна трета победа за последните си пет мача в Примера. През седмицата "рохибланкос“ сразиха с 2:0 у дома Алавес, който е и един от преките конкуренти за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. С този успех хората на Хоакин Капарос вече имат 46 точки и са на 6-то място, като са на точка зад Хетафе. Нолито е контузен за андалусци.

Прогноза: Валядолид – Севиля 1:3


Селта Виго – Реал Сосиедад
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 19:30

В луд мач Селта водеше с 2:0 на Уеска, допусна пълен обрат до 2:3, но в крайна сметка галисийци се добраха до точката за крайното 3:3. "Небесносините“ са 18-ти и имат 29 пункта, като остават под чертата, но пък са на точка от Виляреал. Мендес е наказан, а Юнка е контузен. Аспас пък е под въпрос.

Реал Сосиедад прекъсна серията от пет поредни мача без победа в Примера. През седмицата баските се наложиха с 2:1 над коравия състав на Бетис. Северняците имат 40 точки и са на 9-то място в класирането. Ияраменди, Моя и Родригес са аут.

Прогноза: Селта Виго – Реал Сосиедад 1:1


Леванте – Уеска
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 19:30

Отборът на Леванте записа шести пореден мач без успех в Ла Лига. През седмицата "жабчетата“ можеха да стигнат до равенство при гостуването си на Атлетик Билбао, след като изравниха в последната минута за 2:2, но в крайна сметка валенсианци отстъпиха с 2:3. Така Леванте остава с 32 точки, като е на три от опасната зона, и заема 15-то място в подреждането. Кабако е наказан, а Дукуре е контузен.

Уекса и Селта завършиха при резултат 3:3 в двубой, игран през седмицата. Арагонци наваксаха пасив от два гола, като дори стигнаха до обрат, но не успяха да задържат преднината си и в крайна сметка двубоят не излъчи победител. Уеска продължава да е на последното 20-то място, а тимът е с 23 точки.

Прогноза: Леванте – Уеска 2:0


Бетис – Виляреал
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 21:45

Амбициозният отбор на Бетис инкасира 12-та загуба за сезона, след като през седмицата "зелено-белите“ отстъпиха с 1:2 като гости на Реал Сосиедад. Така играчите на Кике Сетиен се отдалечиха от позициите, които дават право на участие в европейските клубни турнири. Андалусци са на 10-то място и остават с 40 точки в класирането. Гереро и Фирпо са под въпрос за домакините.

В луд мач, преминал през зашеметяващи обрати, Виляреал и Барселона завършиха 4:4 на "Естадио де ла Серамика" в 30-ия кръг на Ла Лига. В рамките на четири минути между 12-ата и 16-ата, "блаугранас" нанесоха два удара за 0:2. Нещата отиваха към трети гол на Барса, но в 23-ата минута Самюел Чъквуезе намали на 1:2 след два поредни удара, първият от които се удари в гредата и се върна към нигериеца. В 50-ата минута Токо Екамби изравни със странен гол - той се опита да центрира отдясно, но Тер Щеген въобще не пазеше близкия си ъгъл и топката влетя във вратата му. В 61-ата Лионел Меси се появи на терена, заменяйки Коутиньо. Минута по-късно домакините реализираха трето попадение. В 80-ата минута Санти Касорла изведе Карлос Бака зад защитата и нападателят покачи на 4:2. В 90-ата минута Меси реализира с добре насочен удар към дясната сглобка на Асенхо - топката се отби от страничната греда и премина голлинията. Във финалните секунди при един корнер топката беше изчистена право на левия крак на Луис Суарес, който със страхотно воле разстреля Асенхо за финалното 4:4.

Виляреал запази спасителното 17-то място и е с 30 точки, но Селта диша във врата на валенсианци. Тригерос, Коста и Хуан са аут за "подводницата“.

Прогноза: Бетис – Виляреал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
541