Моуриньо: Не разбирам решението на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо не разбира защо ръководството на клуба не му позволи да оглави националния отбор на Португалия за два месеца, съобщава Reuters. Както стана известно, 47 годишния специалист няма да може да помогне на страната си в квалификациите за евро 2012 срещу Дания и Исландия, опасявайки се от реакциите на своя работодател, който така и не даде еднозначен отговор на молбата на Федерацията по футбол на Португалия (FPF).

„Защо Реал не може да ме пусне когато аз така или иначе няма да мога да правя нищо с отбора? Преди всеки мач на националния тим аз винаги излизам в деветдневен отпуск. Защо да не помогна през това време на някого?", заяви Моуриньо вчера.

Снощи последва незабавна реакция от страна на „Белия балет". Генералният директор Хорхе Валдано напомни, че е имало само разговор между FPF и Флорентино Перес, но не и официално отправена молба по отношение на треньора на Реал.

„Медиите вдигнаха толкова много шум за едно телефонно обаждане. Трябва да кажа обаче, че официално запитване от FPF за Моуриньо няма. Г-н Перес и Федерацията на Португалия така и не се разбраха нищо. С това въпроса приключи. Стремежът да помогнеш на своята страна е наистина чудесен, но работите в клуба са много по-важни", заяви Валдано.

 

118