Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Райо Валекано – Жирона
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 01.03.2019 г.
Час: 22:00

След като дори успя за малко да се измъкне от зоната на изпадащите, сега отборът на Райо Валекано отново е под чертата. В предишния кръг новаците инкасираха четвърта поредна загуба, като този път хората на Мичел отстъпиха от Хетафе с 1:2. По този начин столичани остават в опасната зона и са на предпоследното 19-то място с актив от 23 точки, но поне са на два пункта от спасението. Елустондо е аут за домакините.

Седмица след гръмкия успех с 2:1 срещу Реал Мадрид, тимът на Жирона не успя да продължи с победната серия. Каталунците завършиха 0:0 у дома с Реал Сосиедад, а с добавената нова точка клубът от едноименния град вече има общо 28, които му отреждат 15-ата позиция в таблицата. Робъртс и Адай аут за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Жирона 1:1


Еспаньол – Валядолид
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 14:00

Еспаньол стабилизира своите изяви и вече в четири последователни кръга в Ла Лига каталунците са без загуба. В тази поредица от мачове "папагалчетата“ записаха една победа и три ремита. В последния кръг Еспаньол направи 1:1 у дома срещу последния в подреждането – Уеска. Така каталунците са с 30 точки и се намират на 14-то място. Гарсия, Пиати и Налдо са контузени за домакините.

Валядолид продължава да си играе с огъня и в последния си мач допусна 11-та загуба за сезона. Този път кастилци паднаха с 0:2 у дома от Бетис и така остават с 26 пункта, като са на три точки от зоната на изпадащите, заемайки 16-то място. Луисми е аут, а Чоп е под въпрос.

Прогноза: Еспаньол – Валядолид 0:0


Виляреал – Алавес
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 17:15

Виляреал допусна загуба с 0:2 като гост на Атлетико Мадрид и остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-ото място в подреждането. "Жълтата подводница“ има нужда от точки, а надеждите са свързани и с повторното назначаване на опитния Хавиер Кайеха. Тригерос, Бонера и Сориано са в лазарета на валенсианци.

Алавес пък е в серия от три поредни мача без загуба, като в последните си два двубоя баските направиха равенства. Преди седмица възпитаниците на Абелардо Фернандес извъртяха 0:0 срещу непостоянния Селта. Алавес е на 6-то място и има 37 точки, като целта пред тима е Топ 4 и място в зона "Шампионска лига“. Наваро е наказан, а Ели е контузен.

Прогноза: Виляреал – Алавес 2:2


Уеска – Севиля
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 19:30

Уеска спечели важна точка в борбата си за оцеляване в Примера. В предишния кръг клубът от провинция Арагон направи 1:1 като гост на Еспаньол. Уеска продължава да е на последното 20-то място, като засега има 19 пункта на сметката си и е на шест от спасението. Инсуа, Мелеро и Луисиньо са аут за домакините.

Отборът на Барселона записа много драматична победа с 4:2 в гостуването си на Севиля в среща от 25-ия кръг в испанската Примера Дивисион. Страхотен мач направи звездата на Барса Лионел Меси. Аржентинецът се отчете с хеттрик и асистенция, като напомни за най-добрите си години. Андалусци вече са извън Топ 4, като се смъкнаха на 5-ата позиция и са с 37 пункта. Нолито, Видал и Гоналон продължават да не са възстановени.

Прогноза: Уеска – Севиля 0:3


Ейбар – Селта Виго
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 03.03.2019 г.
Час: 13:00

Серията от пет поредни мача без поражение за Ейбар приключи в предишния кръг, когато футболистите на Хосе Мендилбар отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Атлетик Билбао в регионален баски сблъсък. Така Ейбар остава с 31 точки и е на 11-то място в таблицата. Дмитрович и Енрих са контузени.

Селта продължа всячески да се бори за оцеляването си в Ла Лига. В предишния кръг "небесносините“ направиха 0:0 като гости на коравия Алавес. С добавената нова точка галисийци имат 25, като продължават да заемат спасителната 17-та позиция, но това не може да вдъхва спокойствие на хората на Мигел Кардосо, тъй като Виляреал и Райо Валекано дишат във врата на Селта. Аспас и Васкес са контузени.

Прогноза: Ейбар – Селта Виго 1:1


Бетис – Хетафе
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 03.03.2019 г.
Час: 17:15

Бетис постигна десети успех за сезона и първи далеч от дома от декември месец насам. В предишния кръг южняците се наложиха с 2:0 като гости на Валядолид. Така хората на Кике Сетиен продължават да преследват целта, който за "зелено-белите“ е участие в европейските клубни турнири. В момента андалусци са на 7-мо място, като имат 36 точки и са на три от предстоящия съперник. Фирпо е под въпрос за домакините.

Хетафе постигна трета поредна домакинска победа, надигравайки с 2:1 у дома новака Райо Валекано. След този успех кастилци най-накрая успяха да изместят Севиля и вече са на 4-то място в класирането, а хората на Хосе Бордалас имат 39 точки. Аут за тежката визита в Севиля са Антунес, Кабрера, Бергара и Диедю.

Прогноза: Бетис – Хетафе 2:2


Валенсия – Атлетик Билбао
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 03.03.2019 г.
Час: 21:45

Валенсия записа 15-то равенство през този сезон в Ла Лига. Хората на Марселино завършиха наравно - 1:1, срещу Леганес в двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. Точен за 0:1 бе Жофри Кондогбия, разписал се след 22 минути игра. Футболистът на гостите се възползва от не особено добри действия на съперниковата защита и превърна асистенция на Карлос Солер в гол за своя състав. Футболистите на Леганес хвърлиха всички сили да вземат точка и го постигнаха, след като датският нападател Мартин Брайтуейт бе точен в 89-ата минута. "Прилепите“ са на 9-то място и имат 33 точки. С травми за домакините са Хименес и Гарай.

Преобразяването на Атлетик Билбао под ръководството на Гайска Гаритано е осезаемо. В предишния кръг баските спечелиха регионалното дерби срещу Ейбар след успех с 1:0. Така "лъвовете“ не само че се отлепиха от долните позиции, ами се придвижиха до 10-ото място, като имат еднакъв актив с предстоящия съперник. Атлетик е вторият тим с най-много равенства в Примера, след Валенсия. Лекуе продължава да е контузен, а Рико и Ремиро са под въпрос.

Прогноза: Валенсия – Атлетик Билбао 1:1


Леганес – Леванте
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 04.03.2019 г.
Час: 22:00

Леганес спечели точка в мач, в който преспокойно заслужава дори три. "Лос пепинерос“ стигнаха до късно равенство при домакинството си на Валенсия за крайното 1:1. Така кастилци имат 30 пункта и са на 12-та позиция. Дос Сантос и Муньос са контузени за домакините.

Реал Мадрид победи трудно с 2:1 Леванте като гост в късния мач от кръга на Ла Лига. Две дузпи донесоха успеха на "Белия балет", който можеше да получи още голове, но на два пъти гредите спасяваха столичани. Домакините оспорваха и двата наказателни удари, особено вторият, но в крайна сметка късметът не бе с "прилепите“, които имат еднакъв актив с предстоящия съперник, но са с една позиция по-назад. Рочина е наказан, а Дукуре, Постиго и Тоньо са контузени.

Прогноза: Леганес – Леванте 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
524