Барселона не може да си позволи Погба


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба не е по джоба на Барселона, съобщават британски източници. Според информацията, испанският шампион не може да си позволи трансфер на френския национал без големи продажби на играчи през зимата и следващото лято, което на практика е невъзможно да се случи, защото би довело до обезсилване на състава в името на това да бъде доведен на "Камп Ноу" само един играч.

Напомняме, че през миналата седмица старши-треньорът на "блаугранас" Ернесто Валверде на пресконференция преди мача с Атлетик не изключи трансфер на Погба в Барселона: "Ние няма как да знаем какво може да се случи в бъдеще. Само ще кажа, че уважаваме играчите на останалите отбори и за това не искаме да ги обсъждаме".

Британски източници обаче представят убедителни доводи, че каталунският клуб няма никаква възможност да заплати сумата, за която Юнайтед е готов да се раздели с играча си. Освен това Барселона не може да изпълни и условията на личния контракт на Погба.

Според различни източници, "червените дяволи" биха продали звездата си само за сумата от 200 милиона паунда. На "Камп Ноу" са убедени, че могат да намалят цената до 150 милиона паунда, но дори и тази сума е непосилна за испанците. По-големият проблем е заплатата на френския национал. През този сезон разходите за заплати на испанците нараснаха до 633 милиона евро, което отдавна премина критичната линия за това перо от бюджета, а то се отрази на чистата печалба, която за миналата година, при по-малки разходи за заплати е само 11 милиона евро. На практика, Барселона ще трябва да продаде няколко футболисти, за да закупи само един. Или да продаде една от своите звезди, както го направи с Неймар, за получи друга звезда, но това изглежда малко вероятно.

449