Шок: Моуриньо иска да смени Кака с Ибрахимович


Н. Гавазов

Очевидно е, че с напредване на лятото и възможността за закупуване на футболисти, различни слухове и спекулации свързват един или друг играч със смяна на клубната си принадлежност. В Испания набира обороти съвсем друг слух. Според El Mundo Deportivo новият старши треньор на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо иска да види Златан Ибрахимович в ръководения от него отбор.

Изданието съобщава, че португалският специалист е добре запознат с качествата на шведския нападател и вече е информирал ръководството на Белия балет, че при най-малка възможност ще доведе футболиста на „Бернабеу". „Специалния" вече започна подготовката на тима за сезона, в който ще се опита да измести от шампионския трон Барселона, но все още липсват няколко парчета от мозайката и сред тези парчета е един ярко открояващ се централен нападател.

Наистина, Моуриньо си има Игуаин, но също така не желае в отбора Бензема, който на всичкото отгоре се забърка в секс скандал, накърняващ имиджа на клуба. Португалецът има добра памет и помни добре последния сезон на Ибра в Италия, когато шведът отбеляза 25 гола в Серия А. Според него, той се вписва идеално в изграждащия се в момента „нов Мадрид". Като допълнителен мотив каталунците да бъдат по-разговорливи, от „белите" смятат да предложат Кака като част от сделката, което ако стане, наистина би нажежило страстите в Испания.

149