Атлетико предупреди Барселона за Гризман


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин излезе с изявление относно действията на Барселона по отношение на нападателя на "дюшекчиите" Антоан Гризман. В последно време темата с трансфера на френския футболист в клуба от "Камп Ноу" отново набра ход, след като близките до каталунците медии се развихриха с различни версии относно бъдещето на Гризман. Най-после дойде и официалната версия на Атлетико.

"Омръзна ни от отношението на Барселона. Това, което президентът, играчите и членовете на клуба говорят за бъдещето на футболист с действащ контракт няколко дни преди финала на европейски клубен турнир е абсолютно неуважение по отношение на Атлетико и неговите фенове", заяви Марин.

"Позицията на Атлетико не предизвиква въпроси и не един път бе публично изразявана. Ние не един път водихме преговори за Гризман и нямаме намерение да правим това отново. Преди няколко месеца аз лично казах на президента на Барселона, че нашият играч не се продава и нямаме намерение да се разделяме с него.

В същото време му дадох да се разбере, че не подобаващото му поведение нанася вреда на ценностите на съревнованието, отчитайки това, че през целия сезон нашите отбори се бореха за титлата в първенството на Испания, а Барселона постоянно оказваше натиск на един от главните играчи на нашия състав.

Казах му също така, че ако футболистът се възползва от правото си да анулира своя контракт във връзка с техния натиск през целия сезон, тогава Атлетико ще поиска компенсация от Барселона за не подобаващо поведение.

Толкова от нас. Надявам се, че това изявление ще даде резултат и Атлетико ще може да се наслади на момента и по подходящия начин да се подготви за финала", заяви Марин.

По-рано Гризман категорично отрече, че не преговаря с Барселона за потенциален трансфер в каталунския клуб: "Преговорите с Барселона са в напреднал стадий? Не знам откъде имате тази информация, но това е лъжа. Не искам да се занимавам с излишни неща, искам да мисля само за националния отбор на Франция. Засега имам намерение напълно да се раздавам в мачовете за сегашния си клубен тим".

506