Валенсия на полуфинал след дузпи срещу Алавес


В. Мухарски

Валенсия се нуждаеше от изпълнение на дузпи, за да отстрани Алавес и да се класира на полуфиналите в турнира за Купата на Краля. Първата среща във Валенсия мачът завърши 2:1 за "прилепите", а този път двата отбора размениха цифрите, което доведе до продължения и дузпи.

Интересното е, че този път двата тима си отбелязаха общо 3 попадения за малко повече от 10 минути между 73-ата и 86-ата. В 71-ата Жофри Кондогбия нямаше късмет и нацели греда. Три минути по-късно резервата Мунир Ел Хадади се разписа с глава след центриране на Ели.

Гостите изравниха в 78-ата, след като точен бе резервата Санти Мина, който бе точен с първото си отиграване в мача - 1:1. Хората на Абелардо Фернандес успяха да вкарат късен втори гол, който донесе продължения. В 86-ата Рубен Собрино се разписа с удар от близо пет метра - 2:1.

В продълженията Валенсия бе по-активният отбор, но нямаха късмет да се разпишат, като отново гредата помогна на домакините. При дузпите вратарят на "прилепите" се превърна в герой за тима си, след като спаси два удара от бялата точка, а един излезе в аут. Стражът на Алавес спаси единствено удара на Кондогбия, но това не бе достатъчно и така Валенсия продължава напред в турнира.

202