Класическа Барса се разправи със Севиля за едно полувреме (видео)


F.

Барселона продължи успешния си ход в надпреварата с Реал Мадрид за върха в Примера дивисион. Каталунците спечелиха с класическото 3:0 срещу Севиля, като много силен мач изигра Лионел Меси. Аржентинецът подаде на Луис Суарес за първия и вкара другите два гола.

В 25-ата Меси напредна от дясно и подаде към Суарес. В първия момент защитник на Севиля му попречи, но след това уругваецът със задна ножица вкара за 1:0. Три минути след това Неймар преодоля съперник отляво и извади топката на далечната греда, където Суарес върна към Меси, който стреля фронтално, промушвайки топката и удвои.

В 33-ата минута след разбъркване след ъглов удар защитник на андалусийците не успя да изчисти добре и със силен удар Меси беше точен за 3:0. След почивката положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна. В последните секунди Виктор Витоло от гостите получи втори жълт картон и беше изгонен.

Шампионите събраха 69 точки и излязоха на върха с точка пред Реал. "Белите" обаче имат два мача по-малко, като тази вечер гостуват на борещия се за спасение Леганес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



293