Барса разочарова срещу Малага (видео)


F.

Барселона завърши наравно - 0:0 при домакинството си на Малага в среща от 12-ия кръг на Примера дивисион. Все пак трябва да се отбележи, че каталунците играха без една част от големите си звезди. Лионел Меси в последния момент отпадна от състава на Луис Енрике. Луис Суарес бе наказан, Андрес Иниеста продължава да се възстановява от контузия, докато Иван Ракитич изненадващо остана на резервната скамейка и се появи в игра в последните минути на срещата.

В 3-та минута Барса стигна до гол, но попадението на Пако Алкасер не бе зачетено заради засада. Домакините бяха по-дейни и създадоха по-добрите положения, но и Малага изпусна една невероятна възможност да поведе в резултата. В 57-та минута Хуан Карлос излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, след което финтира, но не успя да намери опразнената врата и топката излезе в аут.

В 61-та минута Жерар Пике бе съборен в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка. Малага остана с човек по-малко на терена, след като Диего Йоренте бе изгонен с директен червен картон за много грубо нарушение срещу Неймар в 69-та минута. До края Иван Ракитич направи сериозен пропуск в 82-та минута, а нов гол на Барселона не бе зачетен в 83-та минута заради засада на Пике.

В края Пике отново имаше претенции за дузпа, каквато не бе отсъдена, а в добавеното време съдията изгони още един играч на Малаг. Хуан Карлос бе изгонен с директен червен картон за реплика към арбитъра.

Барселона остава на второ място в класирането с актив от 26 точки, докато Малага е десети с 16 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



135