Къснен обрат за Севиля като гост на Ла Коруня (видео)


F.

Севиля се поздрави с много труден успех с 3:2 над домакина Депортиво Ла Коруня в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Гостите изоставаха в резултата, но в крайна сметка успяха да стигнат до драматичен успех.

Домакините откриха резултата след по-малко от минута игра. Хуанфран центрира отлично от дясно и Райън Бабел с глава прати топката в мрежата. Три минути преди почивката Бабел асистира на Флорин Андоне, а румънецът се измъкна от защитата на съперника и от ъгъла на малкото наказателно поле направи 2:0.

Минута преди края на първата част Стивън Н'Зонзи намали с диагонален удар от над 10 метра. Гостите успяха да изравнят в 87-ата минута. Отклонен удар попадна в краката на Витоло и той отблизо бе точен за 2:2, но това не бе всичко за този мач. Играчите стигнаха и до пълен обрат, като това стана във втората минута на допълнителното време. Тогава Франко Васкес центрира от корнер, а Николас Пареха засече към вратата, където Пжемислав Титон успя да избие, но прати топката у Габриел Меркадо, който отблизо вкара и оформи крайния резултат.

С победата възпитаниците на Хорхе Сампаоли събраха 24 точки и се изкачиха на третото място във временното класиране. Депортиво от своя страна падна на 16-ата позиция с 10 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



252