Байерн с първа загуба за сезона в Бундеслигата


F.

Отборът на Байерн Мюнхен допусна първа загуба от началото на сезона в Бундеслигата. Съставът на Хосеп Гуардиола отстъпи като гост на Борусия Мьонхенгладбах с 1:3. Головете за успеха на домакините отбелязаха Оскар Вендт (54), Ларс Щиндъл (66) и Фабиан Джонсън (68). За Байерн единственият гол бе дело на завърналия се след дълго отсъствие Франк Рибери (81).

В 54-ата минута Оскар Вендт чукна с петичка за Рафаел, който му върна жеста и Вендт намери долния десен ъгъл с фалцов удар - 1:0. Второто попадение падна, след като Елведи изведе с глава Щиндъл, който прати топката във вратата на Нойер с удар от въздуха.

Две минути по-късно Корб изведе Фабиан Джонсън сам срещу Нойер и играчът на домакините бе точен с удар в долния лъв ъгъл. В 81-ата минута появилият се като резерва Рибери подаде за Мюлер, който намери Видал, а чилиецът изведе Рибери на добра позиция и французинът оформи крайния резултат.

Въпреки поражението Байерн остава лидер в класирането с 40 точки. Борусия Мьонхенгладбах заема третото място с актив от 26.

196