Дортмунд взе дербито срещу Шалке (видео)


F.

Борусия Дортмунд спечели с 3:2 дербито срещу регионалния съперник Шалке 04 и по този начин затвърди втората си позиция в класирането на Бундеслигата. Двата тима изиграха един много интересен мач, който за пореден път доказа статута си на дерби. "Жълто-черните" бяха отборът, който диктуваше мача почти през цялото време, но допуснаха две грешки, от които се възползва Клаас-Ян Хунтелаар.

След половин час игра Шинджи Кагава откри резултата, като се възползва от центриране на Матиас Гинтер отдясно и вкара един от редките си голове с глава. Само три минути по-късно гостите изравниха. Матс Хумелс сбърка при едно подаване и топката се озова в Лерой Сане, който надбяга и Папастатопулос и центрира на крака на Клаас-Ян Хунтелаар и за голмайстора не бе проблем да се разпише.

В 43-ата минута Матиас Гинтер вкара с глава след изпълнение на корнер от Хенрих Мхитарян. Само три минути Гонсало Кастро изведе вляво Пиер-Емерик Обамеянг и той изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Ралф Ферман за 3:1. В 71-ата минута отново Хумелс не отигра добре топката и тя попадна у Леон Горецка, който напредна и центрира и кълбото попадна у Хунтелаар, който елегантно прехвърли Роман Бюрки. До края на мача до нов гол така и не се стигна и така играчите Дортмунд се поздравиха с успеха.

Борусия отново стопи аванса на Байрен Мюнхен на 5 точки. Тимът на треньора Томас Тухел вече има 29 точки на второто място във временното класиране в Бундеслигата след този 12-и кръг, а Байерн е първи с 34. Съставът на Шалке 04 остава с 20 точки на пета позиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



114