Байерн с пет класи над Дортмунд


F.

Байерн Мюнхен разгроми Борусия Дортмунд с 5:1 в считано за дерби на 8-ия кръг в Бундеслигата. Интрига имаше единствено през първата част. Тогава баварците дръпнаха с два гола, но и получиха един. Томас Мюлер откри резултата в 26-ата минута. Джером Боатенг с дълъг пас намери Томас Мюлер, който се измъкна от защитата и чукна топката покрай излезлия напред вратар Бюрки - 1:0.

В 35-ата минута резултатът набъбна на 2:0. Реферът отсъди спорна дузпа за домакините, след като Тиаго Алкантара навлезе в наказателното поле и беше закачен от Хенрих Мхитарян. Томас Мюлер превърна дузпата в гол.

Минута след това последва отговорът на "жълто-черните". Мхитарян подаде на Гонсало Кастро, който намери с много хубав пас Обамеянг, а габонецът се разписа и постави нов рекорд, вкарвайки в осми пореден мач в Бундеслигата.

Веднага след подновяването на играта Байерн реализира трето попадение. Левандовски се освободи от защитата на гостите и пусна кълбото покрай излезлия напред Бюрки - 3:1. В 58-та минута Гьотце центрира в наказателното поле и там Левандовски вкара с плътен удар за 4:1.

В 66-ата минута и Марио Гьотце вкара на бившия си клуб, като Байерн спря до тук и до края на мача повече попадения не паднаха, като интересното е, че в оставащите минути Дортмунд дори имаше няколко добри положения за нов гол, но в крайна сметка "жълто-черните" ще трябва да преглътнат тази тежка загуба.

150