Волфсбург триумфира с Купата на Германия


F.

Волфсбург спечели първата си Купа на Германия. Това стана факт след успех с 3:1 над Борусия Дортмунд в мач, който бе прощален за Юрген Клоп като треньор на "жълто-черните". Новите вицешампиони трябваше да обръщат резултата срещу миналогодишните от 0:1. В 5-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата. Той се възползва от центриране на Шинджи Кагава и грешката на Налдо, който не стигна до топката, за да я отклони във вратата на Диего Беналио.

В 22-ата минута Луис Густаво се възползва от лошо отбита от вратаря Мич Лангерак топка след изпълнение на свободен удар и се разписа за 1:1. След 11 минути Кевин де Бройне изведе "вълците" напред в резултата с удар от воле от около 22 метра. След още пет минути Бас Дост затвърди обрата с удар с глава след центриране на Иван Перишич отдясно.

След почивката момчетата на Клоп имаха няколко възможности поне да намалят резултата, но в крайна сметка до нов гол не се стигна. Въпреки загубата Борусия ще играе в Лига Европа, защото завърши на седмо място в Бундеслигата.

130