Имобиле: Всеки ден научавам нещо ново


Н. Гавазов

Новият попълнение на Борусия Дортмунд Чиро Иммобиле сподели първите си впечатления от новото работно място. Бившият нападател на Торино призна, че единствените трудности са свързани с изучаването на немския език.

"Единствените трудности, които все още изпитвам след трансфера са свързани с изучаването на немския език. Кои думи знам? Знам как е "вкарвам гол". Себастиан Кел ми помага", заяви Имобие.

"Треньорът ми каза, че е гледал повече от 70 мои мача, за да се запознае с качествата ми. Дори баща ми не е гледал толкова двубои с мое участие. Юрген Клоп ме познава по-добре от баща ми. Той постоянно се опитва да ми обяснява различни неща, за да ги разбирам по-добре и да не бъда поставен под голя натиск. Всеки ден научавам нещо ново", каза още италианецът.

"Как се чувствам като заместник на Роберт Левандовски? Той е част от миналото на Борусия Дортмунд, аз съм бъдещето. Той вкара много голове и не знам дали ще вкарам повече. Но аз съм различен футболист. В Италия се набляга повече на тактиката. Винаги давам всичко от себе си", добави италианецът.

 

99