Драма, фенове нахлуха на терена, но Фортуна влезе в Бундеслигата


В. Мухарски

Фортуна Дюселдорф е последния член Бундеслигата. Завършилият на трето място във втория ешелон отбор днес завърши наравно 2:2 във втория бараж срещу доскорошния член на елита - Херта Берлин. В първата среща „червените" спечелиха с 2:1 и така с общ резултат 4:3 си осигуриха място в елита.

Завършекът на мача бе направо инфарктен. Реферът на два пъти спираше за по няколко минути двубоя заради феновете на Херта, а тези на Фортуна пък нахлуха на терена минута преди края на продължението и прекратиха двубоя.

Играчите на двата отбора се прибраха в съблекалните и изчакаха ултрасите да се успокоят. Играчите на домакините се появиха на терена, но тези на Херта останаха в тунела и отказаха да доиграят срещата. Съдията Волфганг Щарк отиде до съблекалнята им и ги моли да излязат и в крайна сметка те се появиха и довършиха оставащите 90 секунди от продължението.

Преди това Байщер откри резултата с далечен удар след само няколко секунди игра.
Столичани не се предадоха и успяха да изравнят чрез Бен-Хатира в 22-ата минута. Малко след почивката голмайсторът получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена. В 59-ата  минута Йованович с глава даде нов аванс на Фортуна.

Рафаел обаче изравни 5 минути преди края и осигури напрегнати мигове за домакините до край. В крайна сметка Херта не успя реализира нов гол.

209