Безмилостен Байерн изхвърли Кьолн от Бундеслигата и разплака Подолски


В. Мухарски

Байерн се наложи с 4:1 като гост на Кьолн и прати противника си в Б-група. Играчите от Мюнхен не си дадоха много зор и лесно стигнаха до успеха. В 34-ата минута Байерн поведе след като Рибери проби отдясно и намери Мюлер, който с хубав удар не даде шанс на бившия си сътборник Рензинг да спаси – 0:1.

В 52-ата минута Геромел се опита да изчисти, но улучи съотборник и топката отскочи във вратата - автогол и 2:0 за баварците. Две минути след това Робен вкара третия гол след подаване на Кроос.

В 63-ата минута Кьолн върна един гол. Подолски нахлу мощно по лявото крило и намери Новакович, а бившият играч на Литекс Ловеч изпревари Боатенг и с удар в десния ъгъл на Нойер намали резултата.

Байерн вкара още един гол в 85-ата минута, автор бе Мюлер, който получи топката и с пета вкара седмия си гол за сезона – 1:4.

С победата Байерн завърши сезона на второ място със 73 точки и голова разлика 76:22. Пред отбора обаче предстоят важните мачове – финалите за Купата на Германия и за Шампионската лига. Кьолн изпадна от Бундеслигата, а Подолски (който отива в Арсенал) се разплака.

175